S kroužkem i bez kroužku

Na prvního máje bylo v naší lodžii rušno a to především díky dvěma mladistvým poštolčím návštěvníkům.  Všechno začalo – jak jinak – hrabošem, kterého pan poštolka přinesl paní poštolce těsně před půl čtvrtou odpoledne.

 

Sameček se uvelebil na vejcích, ale dlouho mu to nevydrželo a vyletěl zahnat obletujícího vetřelce.  Když se pak vrátil zase zasednout na vejcích přiletěl vetřelec za ním a bylo nutno se s ním vypořádat o něco rázněji. Na konci vzdušné pranice se vrátila i samička, ještě stále s hrabošem v pařátech.

Jak se ukázalo při bližším prozkoumání záznamů tohoto konfliktu, vetřelec byla mladá poštolka s kroužkem (!) na levé noze.

Samička, která se vrátila v 15:37 ke svým povinnostem sezení na vejcích, měla pak další návštěvu.

Tato návštěvnice ovšem okroužkovaná nebyla.

Ta s kroužkem se vrátila v 15:53 a drze usedla na bidýlko nad starým hnízdem.

Takovou drzost ovšem nemohli domácí nechat jen tak bez povšimnutí.

Zvláště rozčilené byla domácí samička, která nakonec proti návštěvnici vyrazila a úspěšně ji, alespoň pro tuto chvíli, zahnala.

Byla okroužkovaná návštěvnice některou z těch, které se vloni vylíhly a byli okroužkovány v naší lodžii? Jisté to rozhodně není, protože číslo kroužku se nám nepodařilo přečíst. Kroužek, ale vypadal na všech záběrech jako hodně tmavý, takže teoreticky to mohl být jeden z těch vloni obarvených. Jeden jsme obarvili i na černo…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..