Vejce třetí (ranní)

„Naše“ paní poštolka, pokud by se držela časového rozvrhu, měla snést letošní třetí vejce někdy v noci. To ona ale nikdy nedělá a důvodem zřejmě nebude to, že nás nechce připravit o zážitek ze sledování,

Když ráno vyšlo slunce, byly tedy na hnízdě stále „jen“ dvě vejce. Paní poštolka se zjevně chtěla věnovat snášení, ale pořád ji někdo rušil.  Pravidelně za ní přilétal zkontrolovat počet vajec sameček. A především kolem už zase obletovala drzá sousedka, kterou bylo potřeba zahánět:

Neustále vyrušovanou samičku v 6:23 vystřídal na hnízdě sameček.

Sezení na vejcích si ale moc neužil. Samička ho asi po minutě ze hnízda zahnala:

Konečně se mohla plně soustředit. Odhadujeme, že vejce snesla někdy těsně před 6:33, kdy se zase začala více chrout, koukat pod sebe a srovnávat vejce a nakonec po menší toaletě i pospávat.  Jen tak na jedno oko, jak je u poštolek zvykem…

V plné kráse ale vejce ukázala až 7:10, kdy zase začala obletovat sousedka a bylo třeba ji zahnat křikem ze zábradlí. Pan poštolka využil situace k tomu, aby obdivoval nové vejce vyzkoušel si sezení na třech.

Další, čtvrté vejce, by se mohlo objevit v pondělí 15. dubna před polednem. Ale kdy to přesně bude, zavisí plně na paní poštolce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..