Hnízdo nově

Na konci hnízdní sezóny bývá hnízdo plné vývržků, vypadaného šedého chmýří, které tam zbylo po poštolčatech, a dalších pozůstaků po jejich pobytu na hnízdě. Když se v tom fujtajblu sameček vrtí, tak mu to možná až tak nevadí, ale my jsme se rozhodli vyměnit podestýlku. Od neděle je tedy na hnídě nová vrstva písku a jemných bukových štěpek. Aktuální stav můžete porovnat s tím, který je zachycen v nedávném příspěvku Vrtěti důlek.

Nová není jen podestýka. V něděli jsme nainstalovali i novou kameru AXIS P1265, která má širší zorné pole než starší P1264, kterou nahradila (viz O kamerách ku sledování poštolek: Chronologický přehled kamer). První záznam, na němž otec poštolka vstupuje do hnízdní bedýnky, vznikl z 10. července ve 20:14:

Záběr kamery budeme muset ještě vyladit – aktuálně zabírá i okraje ucha bedýnky. Umístění staré kamery P1264 je zatím provizorní. Větší přemístění necháme na dobu, kdy bude v lodžii větší klid.

Novou kameru snímající uchem bedýnky prostor hnízda najdete pod číslem 12; stará dostala nové číslo 16.

Pan poštolka proti vylepšení hnízda neprotestoval. Vrhá se do něj vždy, když se objeví samička nebo nějaký  ten cizinec nebo cizinka…

… a taky sem paní poštolce nosí hraboše. Možná jsou určeni přimo pro ni nebo ještě stále pro poštolčata, která lze stále ještě vidět a slyšet v ulici.

I paní už měla možnost novou podestýlku obdivovat; zatím jsme ji ale viděli jen na okraji hnízda.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..