Kamery a bidýlka

O vztahu „našich“ poštolek ke kamerám už jsme tady psali (viz např. Kamery v ohrožení). V době, kdy už poštolčí samička neloví a jen čeká, co dobrého jí ten její donese, se někdy zřejmě také nudí. A co lepšího se dá podniknout než prozkoumat různá zákoutí lodžie a zjistit, co všechno by se hodilo jako posed. Čím výše, tím lépe.

Včera se takto rozhodla prozkoumat kameru č. 3, která snímá shora nové hnízdo a bidýlka nad ním:

Dopadlo to takto:

Velmi ji také láká polička s kamerou č. 4 na opačné straně lodžie, ta, která snímá bidýlka nad starým hnízdem. Je tam ovšem poměrně málo místa pro přistání a tak se jí tuto kameru přenastavit nepodařilo.  Takto zaznamenala incident kamera č. 5:

Dnes jsme ji zrovna vystrčili do lodžie na její loňské místo.  Spolehli jsme se přitom na předpověď počasí, která slibuje, že v nejbližších dnech nebude mrznout. Kameru čp. 10, která ji v zimě nahrazovala, jsme přemístili na zábradlí a nasměrovali na rorýsovník. Ne, že by tam už byli rorýsi. Před nimi se tam obvykle snaží zahnízdit různá drobotina jako třeba brhlík v roce 2018 (viz Brhlíkovník, Zprávy z brhlíkovníku). Posedávají tam holubi a občas na něm zřejmě přistane i poštolka:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..