Kdo je kdo (a také kdo s koho)

Dnešní den ukázal, že poštolky, které snad opravdu chtějí založit domácnost v naší lodžii, jsou správně jarně naladěny.  Sameček se vrátil hned o šesté a ráno bylo opravdu rušné, zvláště když se ukázalo že o lodžii projevují zájem minimálně tři poštolky.

Vetřelce bylo nutno několikrát zahnat a poštolčí pár pak stvrzoval své pouto pářením na zábradli i v bedýnce pod bidýlky.

Rušné pak bylo i odpoledne, kdy opět bylo ve vzduchu více než dvé poštolek. Dokonce to jednou skončilo i nepříliš povedeným společným přistáním:

Než se ale sameček v podvečer odporoučel, užil si poklidné posezení se samičkou na zábradlí.  On je na snímku vpravo:

Po sedmé přiletěla samička a poté, co prozkoumala poličku s kamerou u dveří, usadila se na noc na bidýlku nad bedničkou u dveří:

Pár minut před osmou přiletěla další poštolka a usadila se na bidýlku na protější straně lodžie nad starým hnízdem. A nebyl to sameček, ale další samička:

Na snímku obrazovky níže názorně vidíte, že zde byly, vlastně ještě jsou dvě zároveň.

A tak, zatímco včera v noci byla naše lodžie prázdná, dnes v ní  spí poštolky dvě. A my si lámeme hlavu nad tím, která je která. Ta, která u nás nocuje už loňského léta, bude nejspíše podle toho, jak letěla najisto a jak solidně se chová, ta, co přiletěla později. Snad je od sebe pozná aspoň sameček a vybere si tu pravou…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..