Kdo je kdo II

Pokud jste četli předchozí příspěvek, tušíte, že „kdo je kdo“ se týká dvou poštolčích samiček, které v noci z 5. na 6. dubna nocovaly v naší lodžii.

Ranní události nám potvrdily naše včerejší podezření.
Poštolka, která nocovala nad starým hnízdem je zřejmě ta, která u nás přezimovala.  Před půl šestou se začala na bidýlku vrtět, protáhla se a v 5:32 tiše odletěla.

Samička, která nocovala na bidýlku nad bedýnkou u dveří na její odlet reagovala jen tak, že se také protáhla. Protahování je nejspíš, alespoń u poštolek, stejně nakažlivé jako zívání. Ožila až v 5:53, kdy zřejmě zahlédla nějakého kolemletícího opeřence (samečka?) a začala pokvokávat. Vyletěla ven v 6:04, přičemž to vzala přes kameru nade dveřmi a přenastavila její záběr.

Vše v naší lodžii je pro ni zřejmě úplně nové a tak se chová úplně nemožně. Zase se jí podařilo přistát samečkovi, který se opět objevil hned po šesté, na zádech.

Takže tu, jak to tak vypadá, máme nový pár. Možná i sameček je jiný než ten, co tu v předjaří začal navštěvovat naši zimní nocležnici…

Poznámka: Dvě samičky nocující v lodžii jsme tu už měli. Jedna spávala na bidýlku u dveří a ta druhá pod policemi na zemi pod ní (poprvé v roce 2012). Byl to i oblíbený úkryt před poštolčaty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..