Ostatní nájemníci a návštěvníci

Příspěvky v Bloku, blogu čili zápisníku:

Kominíček

Náš dům sice nemá komín, ale kominíčky bychom tu měli. Teď, když uže je po poštolčí sezóně k nám občas zaletí aspoň na zábradlí. (Pokračování textu…)

Lovec rorýsů

Ne každá poštolka umí ulovit rorýse. „Náš“ pan poštolka to ke smůle rorýsů umí. Prvního přineseného opeřence, kterého přinesl, identifikovatelného jako rorýs, zaznamenali v roce 2020 (viz příspěvky Svačina sviští a Jak se to jí?). (Pokračování textu…)

Pod svícnem tma

Dnes ráno přistál u nás na zábradlí zase jednou jeden rehek. (Pokračování textu…)

Sýkory a sýkorky

Abychom nezapomněli, také létají kolem. Dnes jedna jedna z kamer zaznamenala koňadru v letu. (Pokračování textu…)

Soused s rezatým ocáskem

„Naši“ paní poštolku dnes odpoledne podvakráte poctil svojí návštěvou soused rehek. (Pokračování textu…)

Páté vejce a odměna s rezatým ocáskem

Dnes ve 4 ráno „naše“ paní poštolka, která trávila noc na bidýlku slétla dolů do hnízda: (Pokračování textu…)

Specialita pana poštolky

Přestože je letos zřejmě dostatek hrabošů, která má paní poštolka ze všeho nejradši, její jídelníček není rozhodně díky vynalézavosti a loveckému umu pana poštolky jednotvárný. (Pokračování textu…)

Kdopak by se kafky bál

Sousedská návštěva cizího poštolky nebylo v neděli jediná. Těsně po šesté se objevily dvě kavky. (Na záběrech z kamer je vždy vidět jen jedna.) (Pokračování textu…)

Druhý den volna: Vetřelci

Sobota se vyznačovala i množstvím vetřelců, kteří se ochomýtali kolem poštolčí lodžie. Na snímku nahoře vidíte cizího samečka, kterého paní poštolka vyráží srazit ze zábradlí. To ale předbíháme. (Pokračování textu…)

Den ptactva podle poštolek

První duben není jen dnem aprílových žertů, ale i Mezinárodním dnem ptactva. Slaví se jako připomínka podepsání mezinárodní Konvence o ochraně užitečného ptactva v roce 1906. (Pokračování textu…)