Ostatní nájemníci a návštěvníci

Příspěvky v Bloku, blogu čili zápisníku:

Kdopak by se kafky bál

Sousedská návštěva cizího poštolky nebylo v neděli jediná. Těsně po šesté se objevily dvě kavky. (Na záběrech z kamer je vždy vidět jen jedna.) (Pokračování textu…)

Druhý den volna: Vetřelci

Sobota se vyznačovala i množstvím vetřelců, kteří se ochomýtali kolem poštolčí lodžie. Na snímku nahoře vidíte cizího samečka, kterého paní poštolka vyráží srazit ze zábradlí. To ale předbíháme. (Pokračování textu…)

Den ptactva podle poštolek

První duben není jen dnem aprílových žertů, ale i Mezinárodním dnem ptactva. Slaví se jako připomínka podepsání mezinárodní Konvence o ochraně užitečného ptactva v roce 1906. (Pokračování textu…)

Špačíček pán

Dnes ráno po půl deváté přistál u nás na zábradlí špaček. I on je pro domácí poštolky vetřelcem. (Pokračování textu…)

Minivetřelci

Dnes ráno přiletěly do naší lodžie zase jednou sýkorky. Byly to dvě modřinky.  Vzápětí se přiřítily poštolky. Bedlivě svou velkou hnízdní budku sledují a tak si  vetřelců nemohly nevšimnout. (Pokračování textu…)

Netopýr aneb létající „myš“

Pan poštolka nás dokáže překvapit tím, co přinese paní poštolce darem. Občas překvapí i paní poštolku. Dnes ráno se objevil s divnou okřídlenou myší.  My ovšem víme, že to nebyla myš ani hraboš, ale nejspíše netopýr.  (Pokračování textu…)

Ve vzduchu je láska a nejen ona

Přestože mrzne, tak se „naše“ poštolky začínají chovat jako na jaře. Může za to zřejmě jednak prodlužující se den, jednak potřeba potvrdit si, že k sobě patří, poté, co úspěšně zahnali vetřelce. (Pokračování textu…)

Poštolčí Nový rok

Nový rok jsme vždy začínali bez poštolek, které obvykle už navečer zaplašily silvestrovské rachejtle a petardy. První výjimkou byla samička, která u nás trávila loňskou zimu. Letos již oba z poštolčího páru osvědčili nečekanou statečnost a vydrželi i přes půlnoc. (Pokračování textu…)

Brhlík v rorýsovníku

O rorýsovník za oknem vedle poštolčí lodžie začal jevit zájem další opeřenec. Je to náš dobrý známý a pravidelný průvodce bandy sýkorek — brhlík. (Pokračování textu…)

Když jsme tu nebyli

Tak jsme si my, lidé domácí, konečně dopřáli dovolenou a byli jsme skoro měsíc pryč. Jak ukazují videozáznamy z naší lodžie, kterými se nám konečně podařilo prokousat, bylo tu docela rušno. (Pokračování textu…)