Ostatní nájemníci a návštěvníci

Příspěvky v Bloku, blogu čili zápisníku:

Veverka nebojsa

Dnes dopoledne nedlouho poté, co pan poštolka přinesl své družce hraboše, se v naší lodžii objevila neobvyklá návštěva. Kde se vzala, tu se vzala, ale nějak se dostala až do osmého patra. Protáhla se pod skly složenými na jejím okraji a začala si vše dúkladně prohlížet. (Pokračování textu…)

Pták roku 2024

Ptákem roku 2024 vyhlásila Česká společnost ornitologická rehka domácího (Phoenicurus ochruros) již na začátku prosince.  Zároveň spustila program  Rehci v zimě, ve kterém se pokouší zjistit, kde a kolik rehků domácích u nás zimuje.  (Pokračování textu…)

Jedlička

Dnes ráno se v naší lodžii objevila nová jedlička bělokorá. Vystřídala tu, co u nás plnila po několik let roli vánočního stromečku. ale nepřežila bohužel letošní léto.  Tak jako její předchůdkyně pochází z lesů  města Brna. (Pokračování textu…)

(S)mazaný strakapoud

Dnes nedlouho před polednem se u nás objevil vzácný host – strakapoud.  Nahrávky z jeho příletu jsme ovšem nešťastnou náhodou smazali. (Pokračování textu…)

Konec kamery AXIS M (2)

Na konci listopadu jsme poněkud zamíchali s rozmístěním našich kamer (viz Naše kamery nově). Jedna z našich nejstarších – AXIS M (2) – se přitom ocitla za oknem pod rorýsovníkem. (Pokračování textu…)

Když chumelí

Sníh začal padat už včera a dnes povětšinou hustě chumelilo po celý den. „Naše“ poštolky se při svých návštěvách držely na závětrné straně. Nejprve přiletěl pan poštolka: (Pokračování textu…)

Svatomartinská sýkorka

Na svatého Martina nám roztomile zapózovala před kamerou, která sleduje zpoza okna dění pod rorýsovníkem, sýkorka. (Pokračování textu…)

Setkání na různých úrovních

Pan a paní Poštolkovi mají u nás v lodžii několik míst  vhodných k setkávání. Nejčastěji se potkávají na bidýlkách, na nichž tráví noc. Ráno odlétá nejdříve obvykle on a ona se ještě chvilku zdrží- Tak jako dnes ráno: (Pokračování textu…)

Zas a znova

Jak už zde bylo mnohokráte řečeno, holubi jsou opravdu nepoučitelní, „Náš“ pan poštolka tak má o zábavu postaráno… (Pokračování textu…)

Nepoučitelní

Kdo jiný než holubi… Naši lodžii považují za ideální místo pro zahnízdění a tak to opakovaně zkoušejí. Občas je přitom nachytá a prožene paní poštolka, častěji je to ovšem pan poštolka. (Pokračování textu…)