Ostatní nájemníci a návštěvníci

Příspěvky v Bloku, blogu čili zápisníku:

Tlupa na inspekci

Jak se blíží podzim, vídáme u nás stále častěji i opeřenou drobotinu. Nejčastěji je to tradiční smíšená tlupa sýkor, kterou tvoří koňadry…. (Pokračování textu…)

Pořád ti holubi

Holubi jsou opravdu vytrvalí. Pan poštolka je ale také stále vytrvale odhání. Paní poštolka vše spíše pozoruje. (Pokračování textu…)

Jak zaplašit holuby

Opakuje se to každý rok. Jen co poštolky začnou méně pobývat v naší lodžii, začnou se o ni zajímat holubi. A pan poštolka má plno práce s jejich vyháněním. Holubi se vytrvale vracejí, ale i pan poštolka je vytrvalý. A tak jsme několikrát za den svědky dramatických scén. (Pokračování textu…)

Nový pohled na opeřence

Poštolčata se přes den poflakují bůhví kde a jejich rodiče se tu také mnoho nezdržují. Mohli jsme tedy využít toho, že máme volný vstup do lodžie a věnovat se kamerám, které už delší dobu vyžadovaly nějaký zásah. (Pokračování textu…)

Pan poštolka a kavky

V naší ulici se v poslední době objevilo více kavek. Bude to tím, že jejich mladé už zřejmě povětšinou opustili rodná hnízda. Možná jsou mezi nimi i potomci kavčího páru, který se na jaře tak zajímal o naši lodžii i rorýsovník. (Pokračování textu…)

Kavky na inspekci

Kavky, kavky, kavky…. Pořád se pletou „našim“ poštolkám do života.  (Pokračování textu…)

Laškování s kavkami

O naši lodžii jeví v poslední době zájem větší počet opeřenců. Kromě pravidelně a po posledním neúspěchu patrné cizí poštolky, se tu objevují i další zájemci. (Pokračování textu…)

Zase ti kavkovi

Kavkovi se stále potloukají v nejbližším okolí naší lodžie.  Drze obletují i v době, kdy jsou „naše“ poštolky doma. (Pokračování textu…)

Kavkovi a paní poštolka

Kavkovi stále ještě hledají, kde by bylo nejlépe se letos usadit. Dnes na příletu zastihli doma pouze paní poštolku. Pan poštolka pro ni zřejmě sháněl nějakého toho hraboše. (Pokračování textu…)

Kavkovi hledají podnájem

Už několik dní se každé ráno motají kolem rorýsovníku vedle naší lodžie. Nejprve pan Kavka s paní Kavkovou. Dnes ráno už dva páry kavek. (Pokračování textu…)