Rostou jako z hrabošů

Poštolčata v naší lodžii – pět se jich vylíhlo v pondělí a jedno ve středu – tráví většinu času konzumováním všeho, co jim maminka strčí do zobáčku. Ještě nejsou dost stará na to, aby zůstávala sama a paní poštolka je v době když je nekrmí chrání před prochlazením nebo naopak přehřátím.

Sameček je pravidelně zásobuje. Většina kořisti, kterou nosí jsou různí hlodavci, hlavně hraboši. Obvykle je donáší samičce až na hnízdo.

Paní poštolka začne obvykle hned poštolčata krmit. Když už poštolčata znavená konzumací usínají a nejeví o jídlo zájem, samička je odnese do některé ze svých oblíbených skrýší. Na druhém videu níže skončil hraboš v koši vedle hnízda.

Jak moc poštolčata za těch několik málo dní povyrostla můžete porovnat s videozáznamy z pondělka (viz Různé úhly pohledu).

Dodatek

Hraboše, kterého si samička odložila do koše, vyzvedl druhý den časně ráno sameček, A samičce ho vzápětí zase přinesl.

Takový úklid provádí pan poštolka  pravidelně. Nesnáší, když se kolem hnízda povaluje nezkonzumovaná potrava. Ta patří do spíže, kterou má na druhé straně ulice. A navíc, když přinese hraboše podruhé, vylepší si svůj image zdatného lovce.

Aktualizováno 25/10/2023 08:18

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..