K čemu ohňostroje

Od 11. června do 23. července 2022 se koná už po pětadvacáté mezinárodní soutěž ohňostrojů IGNIS BRUNENSIS a jak jest avizováno na stránkách http://www.ignisbrunensis.cz/, hlavní část ohňostrojného festivalu se vrací na hladinu Brněnské přehrady. Všimli jsme si toho nejen my, ale i „naše“ poštolky. Hluk a světelné efekty spolehlivě plaší paní poštolku pravidelně nocující v naší lodžii. Pan poštolka, který v posledních dnech přespává někde jinde, na tom nebude nejspíše lépe.

O festivalu jsme tu několikrát psali. Pokud si přečtete starší příspěvky na téma Ignis Brunensis, bude Vám jasné, že stejně jako „naše“ poštolky k jeho příznivcům nepatříme. Letos nám ale poprvé přišlo vyplašení poštolek vhod.

Paní poštolce se totiž podařilo večer 29. června shodit jednu z kamer – tu s číslem 9, zabírající pohled a zábradlí od rorýsovníku.

Poté, co v noci zmizela s prvním výbuchem ohňostroje, se nám podařilo kameru alespoň provizorně upevnit do původní polohy.  Snad takto vydrží alespoň do doby než letošní poštolčata začnou vyletovat z lodžie.

Co se paní poštolky týče, kdoví kde tu noc zase strávila. Časně ráno se ale vrátil s pěkným úlovkem. Poštolčata ještě spala a si to krmení odletěla schovat do spižní skrýše, kterou s panem poštolkou mají zřízenu někde naproti přes ulici.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..