Předposlední

Zatímco čtyři z „našich“ poštolčat už od čtvrtka 22. června objevují možnosti, které jim k vyvádění nejrůznějších neplech poskytuje naše ulice, poslední dvě se rozhodla zůstat o něco déle a trénovat doma. Lákadla světa venku jsou ovšem velká a tak se v sobotu po ránu rozhodlo i předposlední páté poštolče připojit se k sourozencům.Po noci, kterou s posledním poštolčetem strávilo v poličce nad bidýlky u dveří,  obě vydatně trénovala. Po ranní rozcvičce křídel v koši vedle hnízda dostala ještě menší zákusek od tatínka.

K základnímu tréninku patří tradičně také přelety celé lodžie. Na bidýlka na protější straně lodžie bylo ovšem potřeba se občas došplhat nebo naopak spustit po stěně dolů.

Intenzivní trénink ovšem přinesl pozoruhodné výsledky. Nejmladší poštolče (to se žlutým kroužkem) zvládlo dokonce přelet tam a zpět s konečným přistáním na poličce nad bidýlky nad starým hnízdem.

Zůstalo na ní, i v okamžiku, kdy se to starší rozhodlo vyletět ven. V 6:18 zmizelo ladným obloukem a přistálo ne střeše sousedního domu.

A tak až do večera zbyl v lodžii už jen Benjamínek. Po odletu předposledního poštolčete se přemístil do nejhořejší poličky u dveří. Zjevně ho to táhlo více vhůru nežli ven…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..