Partnerství

Poštolky, které u nás nyní bydlí, tvoří pár už druhým rokem a jejich vztah se zdá být opravdu harmonický. Druhá hnízdní sezóna se zatím vyznačuje dostatkem potravy a tak se v ní najde i čas oddechový, který mohou trávit spolu. Sameček občas přiletí samičku jen tak navštívit a chvíli s ní pobýt. Někteří člověčí pozorovatelé se mohou divit, že nic nepřinesl a obviňovat ho z neschopnosti a lajdáctví. Pokud by tomu tak ale bylo, samička by mu patřičně vyčinila. Své požadavky a nespokojenost umí dává velmi hlasitě najevo. Takto pan poštolka prostě jen samičku pozdraví a pak se věnuje odpočinku nebo toaletě.  Jako třeba dnes ráno:

Za chvilku poté, co odletěl, se zase vrátil. Tentokráte s něčím menším pro samičku k snídani. Zbytek kořisti zřejmě vytáhl ze spíže, kterou má někde naproti přes ulici. Tím, že samička se snídaní odletěla, získal čas na to, aby si poseděl na vejcích. Vloni ho to ještě tolik nebavilo, ale letos na nich sedává se zjevným potěšením.

Samička ho musí mnohdy po návratu z hnízda vyhnat. Tentokráte postačilo požádat. Samička si pak může lépe uspořádat vejce a pokračovat v sezení.

Ještě ji čeká poslední týden…

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..