Zimující poštolky online

Zima oficiálně začně už za 15 dní.  Většina online přenosů poštolek už ovšem skončila před několika měsíci. Nyní už běží už jen na třiceti místech z těch více než 130, které máme zaevidovány v tabulce Falco tinnunculus onlineNe všude ovšem máte šanci nějakou tu poštolku zahlédnout.  V Kielu se patrně žádná neukázala od té doby, co poštolky nezvládly zahřívání vajec na hladkém dnu budky bez podestýlky. Ještě stále tam můžete vidět rozkutálená vejce.

Ovšem jinde, třeba v Hamburku nebo na větrném mlýně v Gangelt jsou poštolky pravidelnými návštěvníky.  Před kamerami v Lucembursku se dokonce sameček občas vytáhne před samičkou a přinese jí, tak jako to dělá ten „náš“ nový, hraboše.

Nějaké ty videozáznamy a snímky z kamer se objevily i z míst, kde aktuálně online přenos neběží.  Některé najdete na YouTube nebo FB jako tato videa asociace pro ochranu sýčků NOCTUA:

Kamery stále běží, když přenos nemůžete vidět online, v Parcoul-Chenaud. Novinky z této lokality jsou dostupné na fóru Oiseau libre. Na snímku nahoře vidíte tamní poštolčí pár obdivující čerstvě vyčištěnou budku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..