Ve volném stylu

Sobotní podvečer v naší lodžii byl dramatický. Vše začalo tahanicí o myše, kterého přinesl sameček a zjevně se mu nechtělo ho dát samičce. Z pohledu následujících událostí se můžeme ptát, zda to byla ta pravá.

V 17:47 přilétá druhá samička a mezi samičkami se rozpoutává urputný boj. Sameček, jak už to tak bývá, když se dvě samičky perou, je jen tak pozoruje.

Poté, co jedna zvítězí, volá a volá samečka. Ten se ji snaží udobřit sušeným čímsi (nejde poznat, zda hrabošem či něčím jiným, možná i netopýrem), co zřejmě vytáhl ze spíže.

Nějakou dobu se o tu mumii tahají a honí. Sameček se snaží samičku přesvědčit, že donesená kořist je prostě úžasná a a velmi chutná. Ona do ní jen tak ďobne a chce spíše na samečkovi, aby ji nakrmil.

Rozrušená samička večer již uvelebená na bidýlku kohosi (samečka?) zahání na příletu do lodžie. Sama pak odlétá z neznámého důvodu ve 21:30.

Nad ránem se pak s východem slunce vrací a chvíli po ní i sameček. Opět se ji snaží přesvědčit, že potrava, kterou ji donesl, ať už jí chutná nebo ne, se zkrátka a dobře musí sníst.

A samička nakonec to sušené cosi opravdu zkonzumuje.

Další záznamy a snímky ze zápasu samiček a jeho dozvuků si můžete prohlédnout ve foto a videoarchivu sezóny 2018.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..