Co vidíte i nevidíte

Od časného předjaří do pozdního podzimu můžete na http://sy-sy.cz:1060 sledovat přímý přenos ze soukromého života poštolek obecných bytujících v lodžii našeho bytu v posledním patře panelového domu v sídlišti na okraji Brna.

V roce 2017 se v novém rorýsovníku, umístěném nad okny hned vedle poštolčí lodžie zabydleli rorýsi.  V době hnízdění jejich aktivity snímá jedna z našich kamer přemístěná na zábradlí lodžie.

Přenos pomocí AXIS Live view již od 24. listopadu 2023 nezpřístupňujeme, Text, který popisuje stav před tímto datem. zde ponecháváme beze změny včetně času přítomného:

Na stránce AXIS LIve View neuvidíte aktuálně žádný atraktivní pohled do hnízda poštolek. Pro zpřístupnění přenosu v podrobném rozlišení pomocí stránky AXIS Live View využíváme totiž starou kameru AXIS 211M (2), která již neposkytuje dostatečně ostrý obraz v protisvětle. Její základní stránka však (na rozdíl od dokonalejších kamer mladších) umožňuje pro externího uživatele jednoduchý výběr kamer. V roletce zdroje vysílání je na ní totiž možno zvolit a přepnout jednu z kamer 1—16:

Pokud se na přenos z naší, vlastně po většinu roku poštolčí, lodžie díváte poprvé, může se stát, že vlastně ani žádné video nevidíte. V tom případě by Vám měl napomoci článek Live view – co a jak.

Pokud Vám nepomůže, můžete zkusit jednoduchý náhled v nižším rozlišení přímo zde.  Kliknutím na obrázek nebo číslo kamery nahoře na této stránce přímého přenosu můžete otevřít stránku příslušné kamery.
K dispozici jsou skupiny kamer: hnízdobidýlkazábradlíza oknemna podlaze.

Pokud již přenos vidíte, tedy vězte, že to, co vidíte, je podmíněno pokročilostí  sezóny. Pokud se na jedné kameře nic neděje, děje se možná na jiné, kterou si můžete vybrat mezi zdroji nahoře na stránce Live View.

O obsahu stránek O myších a poštolkách a o tom, co zde všechno najdete o sledované zvířeně a jejím sledování, se více dozvíte zde.
Více o jednotlivých kamerách na stránce Naše kamery.

  • Of Mice and Kestrels: Basic info  Vlajka Spojeného království

Kontakt: posta.postole@gmail.com

Aktualizováno: 09/03/2024 00:13