Sezóna 2020

Vypadá to tak, že naše samička už neloví, zdržuje se poblíž hnízda a plně se nechá zásobovat samečkem. Ten jí nosí jednoho hraboše za druhým. (Pokračování textu…)

„Naše“ poštolky to zřejmě začínají s hnízděním myslet opravdu vážně. K přípravám patří vyvrtění řádného hnízdního důlku.  (Pokračování textu…)

Cizí poštolka, mladá samička s hnšdým ocáskem, je u nás denním návštěvníkem. Dnes ráno to však poněkud přehnala, když přistála na koši před hnízdní bedýnkou. (Pokračování textu…)

O vztahu „našich“ poštolek ke kamerám už jsme tady psali (viz např. Kamery v ohrožení). V době, kdy už poštolčí samička neloví a jen čeká, co dobrého jí ten její donese, se někdy zřejmě také nudí. A co lepšího se dá podniknout než prozkoumat různá zákoutí lodžie a zjistit, co všechno by se hodilo jako posed. Čím výše, tím lépe. (Pokračování textu…)

… přesněji řečeno od našeho zábradlí.

„Naše“ poštolky to totiž rozhodně nemají s tou cizí samičkou snadné. Sotva ji zaženou, hned se zase objeví. To, že nepřiletěla samička domácí, poznáte nejen podle toho hnědého ocásku. Pokud je někdo z domácích doma, přílet cizinky ho na výsost rozčílí. (Pokračování textu…)