Sezóna 2019

Letošní hnízdní sezóna už definitivně skončila. Poštolčím rodičům skončily vyživovací povinnosti, které měli vůči svým potomkům, a tak se mohou už zase starat jen o sebe. (Pokračování textu…)

Dnes v podvečer (mezi 19:35 a 20:19) navštívila naši lodžii poštolčata. Sameček a samička byli už na noc doma na bidýlcích nad starým hnízdem a tak z toho byl pěkný poprask. Samička se příliš neangažovala, ale sameček byl velmi rozčilen a usilovně se snažil poštolčata odehnat. (Pokračování textu…)

Rorýsi, jak už jsme psali v předchozím příspěvku, jsou ti tam. (Pokračování textu…)

Jak se na období, kdy už jsou poštolčata řádně vyvedena sluší, mění „naše“ poštolky ošacení. Jednotlivá pera vypadávají a dorůstají postupně. Výměna je nyní dobře viditelná, když samička (na snímku nahoře) a sameček (na snímku dole) probírají pero za perem. (Pokračování textu…)

Poštolčata od té doby, co na začátku července vyletěla z lodžie, často nevídáme.  V posledních dnech jsou ale vidět a slyšet častěji. Život venku zřejmě není až tak sladký, a tak se snaží ještě něco vyloudit na rodičích. (Pokračování textu…)