Sezóna 2019

I když dnes už zase mrzne, včerejší ranní teploty ještě připomínaly jaro. A jarní zájem o lodžii začali v uplynulých dnech projevovat i opeřenci.   I „naše“ poštolka se začala zajímat o bedýnku u dveří, která vloni posloužila jako hnízdo, a bylo ji dokonce možnost spatřit, jak se v něm čile otáčí a vrtí. (Pokračování textu…)

V naší lodžii za úplňku někdy bývá světla jako za dne.  Úplňku lidé od nepaměti přisuzovali zvláštní moc.  Těžko ovšem říci, na co za svitu úplňku myslí taková poštolka odpočívající v noci na bidýlku. Žádné magické rituály neprovádí.

Dnes to u nás vypadlo jako v zimní pohádce.  Štěňátka a děti, které viděly první sníh se v něm válely a seriozní lidé dospělí je zas až tak moc nenapomínali.  Takový  nějaký den to musel být, když vznikla píseň medvídka Pú složená zvlášť k tomu, aby se zpívala v přírodě a ve sněhu: (Pokračování textu…)

Takhle v zimě je občas lépe dát si večeři v teple pod střechou. „Naše“ poštolka si k ní dnes přinesla pěkně vypaseného hraboše. (Pokračování textu…)

Tradiční poštolčí kalendář je tu. Letos jsme to stihli ještě před vánocemi.

calendar2019_b11_cz

(Pokračování textu…)