Ostatní nájemníci a návštěvníci

Příspěvky v Bloku, blogu čili zápisníku:

Nevítaný zájemce o podnájem

Včera ráno se u nás na návštěvě objevil další černý pták. Prohlížel si ze zábradlí naši lodžii, jako by se tu chtěl usadit, což domácí poštolčího samečka velmi rozčilovalo. (Pokračování textu…)

Honička s havrany

Jednou z předzvěstí zimy je přílet havranů. Každé ráno jich teď velké hejnou krouží nad naší ulicí. Pro „naše“ poštolky je to vítaná příležitost je trochu poškádlit a prohnat. (Pokračování textu…)

Soused brhlík

Kromě sýkorek se u nás každým rokem objevuje častěji i brhlík.  Nevíme, zda je to stále ten stejný, ale vídáme ho pravidelně prozkoumávat lodžii i s ní sousedící rorýsovník. (Pokračování textu…)

Čas sýkorek

Jedním ze znaků podzimu a blížící se zimy v naší lodžii je zvýšený počet návštěv drobných opeřenců, hlavně sýkorek.  (Pokračování textu…)

Zmoklá kavka

Letky mladých kavek pozorujeme v nejbližsím okolí už několik dní.  Jedna pěkně promoklá přistála i u nás na zábradlí. Ovšem místo pod střechou už bylo obsazeno… (Pokračování textu…)

Ptáček s rezatým ocáskem

Bydlí někde poblíž a tudíž nás on a jeho potomstvo občas navštěvují – rehek domácí (Phoenicurus ochruros). Tento týden se objevuje hned s východem slunce. Posedí na zábradlí, z poštolek – mláďat ani dospělých – si zjevně nic nedělá. A vypadá to, že ani on nezajímá je… (Pokračování textu…)

Rehek na návštěvě

Okruh drobných opeřených návštěvníků naší lodžie se již po řadu let nemění. Rehka jsme tu ale letos viděli poprvé. Přihnal se za „naší“ poštolkou, chvilku se pohupoval na zábradlí a pak zas zmizel neznámo kam… (Pokračování textu…)

Kolem okna černej pták

Tak tohle se přihodilo už skoro před týdnem, v pátek 22. května, když jsme nebyli zrovna doma. Nahrávku jsme málem při třídění záznamů z kamer smazali. Těžko říci, co se vlastně stalo. (Pokračování textu…)

Tři na tři

Líhnutí v naší lodžii pokračuje. Nyní už, když se paní poštolka zvedne, aby nakrmila potomky, můžete vidět vedle tří vajec už tři poštolčata. (Pokračování textu…)

Kdo zažene holuby

„Naše“ poštolka je už za polovinou sezení na vejcích a bere tento úkol opravdu zodpovědně. Občas sice pustí samečka, aby si to také užil, když se potřebuje najíst nebo si trochu protáhnout křídla, ale jinak ji téměř nic nedokáže z vajec zvednout. (Pokračování textu…)