„Naše“ poštolky

Příspěvky v Bloku, blogu čili zápisníku:

Slunečné zimní ráno I

Dnes ráno slunce krásně svítilo a prozařovalo naši lodžii. Lákalo poštolky ke slunění, Nejprve přiletěl na chvíli on. Když se vrátil podruhé přilákal tikáním na hnízdě i paní poštolku. Ta už měla vyloženě předjarní náladu a hlasitě se dožadovala samečkovy pozornosti. Nakonec uspěla a on vyhověl jejímu přání… (Pokračování textu…)

Veverka nebojsa

Dnes dopoledne nedlouho poté, co pan poštolka přinesl své družce hraboše, se v naší lodžii objevila neobvyklá návštěva. Kde se vzala, tu se vzala, ale nějak se dostala až do osmého patra. Protáhla se pod skly složenými na jejím okraji a začala si vše dúkladně prohlížet. (Pokračování textu…)

Lednový dárek

Dnes ráno přinesl pan poštolka paní poštolce jako dárek pěkného hraboše až do hnízdní bedýnky a ona si ho nadšeně vzala a zmizela s ním v ulici… (Pokračování textu…)

Návrat paní poštolky

Paní poštolka se po včerejším incidentu (Bang tříkrálový) vrátila už nad ránem. Ještě za tmy (v 6:25) přeletěla nad zábradlím… (Pokračování textu…)

Bang tříkrálový

Dnes se „náš“ poštolčí pár objevil už v časném odpoledni. Nejprve se přiřítil pan poštolka a vrhl se hnízdní bedýnky. (Pokračování textu…)

Opět spolu

Od hlučné silvestrovské noci jsme tu letos neviděli „náš“ poštolčí pár pohromadě. V noci ze 3. na 4. ledna byla dokonce poštolčí lodžie prázdná. Dnes večer se konečně po tom nepříjemném silvestrovském zážitku opět sešli. (Pokračování textu…)

Návraty pana poštolky

Poté, co pana poštolku vyhnaly z lodžie silvestrovské petardy (Půlnoc je období zlé), ho tady mnoho nevídáme. Poprvé se objevil po osmé hned na Nový rok ráno, pak jsme ho ale uviděli zase až dnes ráno. (Pokračování textu…)

Půlnoc je období zlé

… zvláště ta silvestrovská. Téměř přesně o půlnoci to „náš“ pan poštolka nevydržel a po mezipřistání pod bidýlkem, na kterém trávila tuto noc paní poštolka, odletěl neznámo kam. (Pokračování textu…)

PF 2024

Úspěšný vstup do nového roku všem příznivcům „našich“ poštolek.

PF_2024_postole_CZ

PF s kalendářem ke stažení zde. (Pokračování textu…)

Silvestrovská „zábava“

Každý rok se to opakuje. Venku propukne silvestrovská „zábava“ – rachejtle, petardy, dělbuchy atd.. „Naše“ poštolky si je rozhodně neoblibují, i když vloni přečkaly v lodžii celou noc- (Pokračování textu…)