„Naše“ poštolky

Příspěvky v Bloku, blogu čili zápisníku:

Úmorní únoroví holubi

Holubi už jsou zkrátka takoví. Ti městští, zvaní věžáci. Poštolčí lodžie je přitahuje a chtěli by v ní také zahnízdit. Dnes byli obzvláště drzí a vlezli až do poštolčí hnízdní bedýnky. (Pokračování textu…)

Test nového bidýlka

Poštolky obvykle kamery v jejich lodžii vůbec nezajímají. Ale občas je to láká vyzkoušet, zda by jim ten nový předmět nemohl posloužit jako bidýlko. Novou kameru č. 17 se pan poštolka rozhodl otestovat dnes při příletu na noc. (Pokračování textu…)

Popelka

Poštolky se nejen rády koupou, ale i popelí. Názorně to předvedla „naše“ paní poštolka dnes ráno. Využila k tomu trochu jemného písku, který jsme několik dní předtím vysypali do nádoby na podlaze lodžie. (Pokračování textu…)

Na hromnice zimy polovice

Na Hromnice se už zima láme a na „naše“ poštolky již tradičně přichází jarní nálada. Bylo tomu tak i dnes ráno. (Pokračování textu…)

Úkryt

Poštolky, které u nás bydlí i ty, co u nás bydlely před nimi, využívají – pokud se nemusí schovávat před drzými odrůstajícími potomky – k odpočinku a spánku bidýlka, Ta nad novým nebo nad starým hnízdem. Výběr ovlivňují nejen jejich osobní preference, ale i to, odkud zrovna fouká vítr. (Pokračování textu…)

Nově nad starým hnízdem

Včera jsme nainstalovali do naší lodžie novou kameru.  Je umístěna na polystyrenovém obkladu ostění okna ve výši bidýlek nad starým hnízdem a snímá dění na nich.  Najdete ji mezi ostatními naši kamerami pod č. 17. (Pokračování textu…)

Na začátku

Začátek nové sezóny je, jak se zdá ,tady. „Naše“ poštolky si každé ráno dávají rendez-vous u hnízda.  Obvykle přitom dojde na páření: (Pokračování textu…)

Noční neklid

Každé ráno, pokud jsme doma, si pouštíme přenos z naší lodžie, abychom se podívaly jak poštolky, co u nás bydlí strávili nebo ještě tráví začátek dne. Dnes nás přitom překvapila hromádka černého peří, ke které zrovna seskočila z bidýlka paní poštolka, aby si ji prohlídla. (Pokračování textu…)

I když mrzne

„Náš“ pan poštolka si v posledních dnech dává každé ráno schůzku doma v lodžii. Když přitom ještě svítí a hřeje sluníčko, zdrží se déle. (Pokračování textu…)

Slunečné zimní ráno II

Dnešní předjarní sluníčko přilákalo do naší lodžie také holuby. Pan poštolka nebyl ovšem daleko a pěkně je prohnal… (Pokračování textu…)