„Naše“ poštolky

Příspěvky v Bloku, blogu čili zápisníku:

Pozdvižení se sousedkou II

Cizí poštolka, kterou domácí včera dvakrát hladce zahnali (viz Pozdvižení se sousedkou I) se u nás snes opět objevila po půl jedné. (Pokračování textu…)

Pozdvižení se sousedkou I

Pan a paní poštolka už nejsou v naší ulici sami. Vrátili se jim nebo možná nově přistěhovaii sousedé. Zvláště jedna poštolčí samička projevuje živý zájem o tu velkou budku, kterou je naše lodžie. Obvykle se přiřítí za domácím samečkem, se kterým by se zřejmě ráda dala dohromady. Není ani příliš divu, když je vlastníkem takové nemovitosti. (Pokračování textu…)

Myš ze spíže

Dnes brzo ráno začaly „naše“ poštolky den tradičně. (Pokračování textu…)

Předjarní den

Dnes to v naší lodžii vypadalo už opravdu jako na jaře. Už časně ráno přinesl pan poštolka své družce dárek. ale nepodažilo se mu ho udat. (Pokračování textu…)

Další zpětné hlášení

S mírným zpožděním k nám dorazilo druhé zpětné hlášení nálezu kroužku z Kroužkovací stanice Národního muzea v Praze, týkající se poštolčete, které se vylíhlo u nás v lodžii, (Pokračování textu…)

Pískoviště

„Naše“ paní poštolka si v posledních dnech oblíbila pískoviště na dně lodžie. Občas je zkrátka potřeba udělat něco pro lepší zažívání a tak se dnes ráno pustila do polykání kousků keramzitu a hrubších zrn písku,. (Pokračování textu…)

Úmorní únoroví holubi

Holubi už jsou zkrátka takoví. Ti městští, zvaní věžáci. Poštolčí lodžie je přitahuje a chtěli by v ní také zahnízdit. Dnes byli obzvláště drzí a vlezli až do poštolčí hnízdní bedýnky. (Pokračování textu…)

Test nového bidýlka

Poštolky obvykle kamery v jejich lodžii vůbec nezajímají. Ale občas je to láká vyzkoušet, zda by jim ten nový předmět nemohl posloužit jako bidýlko. Novou kameru č. 17 se pan poštolka rozhodl otestovat dnes při příletu na noc. (Pokračování textu…)

Popelka

Poštolky se nejen rády koupou, ale i popelí. Názorně to předvedla „naše“ paní poštolka dnes ráno. Využila k tomu trochu jemného písku, který jsme několik dní předtím vysypali do nádoby na podlaze lodžie. (Pokračování textu…)

Na hromnice zimy polovice

Na Hromnice se už zima láme a na „naše“ poštolky již tradičně přichází jarní nálada. Bylo tomu tak i dnes ráno. (Pokračování textu…)