„Naše“ poštolky

Příspěvky v Bloku, blogu čili zápisníku:

Letem světem

Než se takové poštolče vydá do světa, musí se zdokonalit v létání. Teď, když už se poflakují na ulici, je ještě jasně rozpoznáme podle nedokonalého stylu letu, při kterém ještě neumějí plně využívat vzdušné proudy, takže mávají křídly více než dospělí. Ale i tak už přílet bývá impozantní. (Pokračování textu…)

Poslední dvě

Volání velkého světa, který se zatím omezuje na naši ulici, začíná být pro poštolčata neodolatelné. Dnes se bezpečí rodné lodžie odhodlala opustit poslední dvě. (Pokračování textu…)

Výlety a návraty

První poštolče z naší lodžie letos vyletělo do ulice v pátek 14. června.   V sobotu se raději do obdobných dobrodružství jako výlet do ulice nepouštěla. (Pokračování textu…)

Vzhůru na bidýlka

„Naše“ poštolčata strávila část dnešního dne tréninkem přistávání na bidýlkách nad starým hnízdem. Jak vidno na videozáznamech, zas tak jednoduché to nebylo… (Pokračování textu…)

Létání a přistávání

„Naše“ poštolčata dnes stejně jako včera pilně trénovala. Létat ven do ulice umí zatím jen jedno, (Pokračování textu…)

Dvojka na bidýlku

Včera se dostalo na bidýlko první poštolče. Dnes odpoledne to dokázalo poštolče druhé. (Pokračování textu…)

První výlet

Čtyřem nejstarším z „našich“ poštolčat dnes bylo 31 dní. A to je věk, kdy to takové poštolče začíná táhnout ven do světa. První vyletělo ven do ulice ve 13:24. (Pokračování textu…)

Nepovedená přistání

Když se poštolčata učí létat, tak tím nejtěžším, co je potřeba se naučit, je přistát tam, kam má jeden namířeno.  Ne vždy se to podaří.  Dnes dokázala několikrát přeletět na druhou stranu lodžie, ale na bidýlko se zrovna netrefila… (Pokračování textu…)

Na zábradlí

Ze skříňky pod oknem to už není daleko na zábradlí. První poštolče na něm přistálo dnes v 5:45. (Pokračování textu…)

Za oknem

Dnešní den byl opravdu rušný. Hned časně ráno (v 5:38) se první poštolče rozhodlo začít zkoumat lodžii. Prvním cílem byla skříňka pod oknem. (Pokračování textu…)