Online ze světa

Tak tu máme podzim.  A s ním končí i většina online přenosů z poštolčích hnízd. Z těch letošních 93 už běží méně než třetina, pouhých 26. Najdete je zde na stránce Falco tinnunculus online, pokud si zadáte do fulltextového vyhledávání (Hledat) výraz „on+“.
Přenos byl výjimečně ukončen i v německém Dettingenu, kde letos měly navrch kavky (viz. Kavky na ciferníku) a kde v minulých letech běžel přenos i přes zimu (viz. Poštolčí podzim). Ještě před ukončením přenosu se objevilo pletivo oddělující budku za okenním otvorem, takže jak kavkám tak poštolkám se dočasně zmenšil prostor hnízda pro příští rok a lidé se pustili do úklidu:

Jinde ale ještě stále poštolky zastihnete. Třeba ve švýcarském Zürichu se pravidelně objevuje sameček i samička:

Zůstávají věrni hnízdu. i když letos za sebou mají smutnou zkušenost s lidmi.  Ti totiž „zachránili“ jejich kamerou sledovaná zdánlivě osiřelá mláďata, takže skončila v záchranné stanici (Happy End für flauschige Falken).
S trochou štěstí zastihnete poštolky, které si touto dobou už vybírají a hájí místo pro nízdění i na jiných místech. Jedním z nich je holandský Alpen aan den Rijn (NestkastLIVE), kde kamera na konci léta už byla obetkána pavučinami a nyní se tu již pět producíruje urostlý poštolčí sameček:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..