Sezóna 2024

Dnešní ranní návštěva jednoho souseda špačka, co teď bydlí v rorýsovníku (možná bychom ho měli přejmenovat na špačkovník), by se dala popsat třemi slovy: Přiletěl, zanadával a odletěl. (Pokračování textu…)

Dnes po ránu (přibližně v 8:40) se v naší lodžii opět objevila mladistvá cizí poštolka. Možná je to ta neokroužkovaná ze včerejška. Vypadá spíše jako mladý nepřepeřený sameček. (Pokračování textu…)

„Naše“ paní poštolka má dnes zjevně návštěvní den. Dalšími návštěvníky byli dva drzí holubi, kvůli kterým se ale ani neobtěžovala vstávat. Má na práci důležitější věci. Sezení na vejcích se nepřerušuje kvůli každému opeřenému hejhulovi, který přistane na zábradlí… (Pokračování textu…)

K dnešním sousedským návštěva se připojila i poštolčí sousedka, co se dá snadno rozpoznat podle dorůstajících ocasních per. Bude to nejspíše ta, co se tu objevuje už nějakou dobu a vytrvale se snaží připojit k domácím. (Pokračování textu…)

V neděli večer se nad Bystrcí rozklenula duha, nebo spíše dvojduha.  Paní poštolka v té době odpočívala na bidýlku zatímco její druh se staral o vejce. (Pokračování textu…)