Sezóna 2021

„Našim“ poštolkám už pomalu končí letošní hnízdní sezóna a chystají se na další. Končí jim péče o poštolčata, ale již se opět věnují hnízdu a jeho ochraně a sameček se po ránu dvoří samičce.  I my se chystáme na novou sezónu. Minulý týden jsme nainstalovali novou kameru (AXIS M1224-E). Je namířena na koš před hnízdní bedýnkou u dveří. (Pokračování textu…)

V sobotu dopoledne to v naší lodžii vypadalo jako o dni otevřených dveří. Lodžie ovšem nebyla navštěvována dveřmi, ale zvenčí, odkud je vlastně otevřena stále. (Pokračování textu…)

Od posledního červencového večera létá do lodžie pravidelně na noc a občas se objevuje i ve dne.  Poslední z letošních poštolčat se zřejmě docela drží otce poštolky. (Pokračování textu…)

„Naši“ poštolčí samičku teď není příliš vidět.  Musí se schovávat hlavně před posledním poštolčetem, které se vytrvale drží rodné lodžie. (Pokračování textu…)

Občas se objeví v naší lodžii.  To, že je to samička cizí,  lze usoudit především z toho, jak se k ní chová domácí sameček. Nejprve se ji snaží zahnat a když se mu to nepodaří, tak okouzlit vrtěním a natřásáním se…. (Pokračování textu…)