Sezóna 2021

Takhle na podzim, když domácí poštolky nejsou po většinu dne doma, snaží se v naší lodžii zabydlet holubi. Pan poštolka ovšem často bývá někde poblíž a vetřelce rozhodně netoleruje.
(Pokračování textu…)

Dnes po ránu se v naší lodžii spustil velký poprask. Vyvolala ho nečekaná návštěvnice, jistá velmi zvědavá kavka (kavka obecná čili corvus monedula). (Pokračování textu…)

Začal padat na konci minulého týdne a když jsme se v pátek večer vrátili z cesty, byla už naše ulice pocukrovaná. (Pokračování textu…)

Už se opět blíží vánoce a konec roku. Tak, jako v letech minulých, jsme probrali snímky z poštolčí sezóny a vyrobili z nich kalendář na rok příští:

calendar2022_b11-CZr

(Pokračování textu…)

Poštolčata, která se vylíhnou u nás v lodžii jsou od roku 2018 kroužkována. Pravděpodobnost, že se díky kroužku dozvíme něco o osudu poštolčat, která rodnou lodžii opustila, není velká.  Pravděpodobnost, že takové poštolče neskončilo dobře, je naopak velká. Nyní k nám díky příteli ornitologovi, který „naše“ poštolčata kroužkuje, dorazilo první zpětné hlášení nálezu kroužku z Kroužkovací stanice Národního muzea v Praze. (Pokračování textu…)