Sezóna 2023

Přestože ještě občas spadne nějaká ta vločka sněhová, poštolky se už chystají na jaro.  Pokud už mají vyhlédnuté hnízdo, tráví u něj hlavně samičky stále více času v očekávání, co dobrého jim jejich sameček donese. (Pokračování textu…)

Když poštolčí sameček donese samičce hraboše a ona není zrovna nikde poblíž, tak na ni nejprve dvorně česká, ale nakonec neodolá a do hraboše se pustí sám. (Pokračování textu…)

Pan poštolka nás dokáže překvapit tím, co přinese paní poštolce darem. Občas překvapí i paní poštolku. Dnes ráno se objevil s divnou okřídlenou myší.  My ovšem víme, že to nebyla myš ani hraboš, ale nejspíše netopýr.  (Pokračování textu…)

Odpoledne přinesl domácí poštolčí sameček opět netopýra. Těžko říci, zda dalšího nebo toho stejného, co se samičce ráno příliš nelíbil (viz Netopýr aneb létající „myš“). (Pokračování textu…)

Dnes ráno přiletěly do naší lodžie zase jednou sýkorky. Byly to dvě modřinky.  Vzápětí se přiřítily poštolky. Bedlivě svou velkou hnízdní budku sledují a tak si  vetřelců nemohly nevšimnout. (Pokračování textu…)