Sezóna 2023

Od té doby, co se začátkem února objevily v naší ulici navrátivší se poštolky, skoro každý den se  aspoň jedna snaží proniknout do naší lodžie. Domácí si ovšem svoje teritorium dobře střeží. Nevítané hosty nevítají, ale rázně zahánějí. (Pokračování textu…)

Poštolčí námluvy v naší nabírají na obrátkách a tak už bylo na čase provést předjarní úklid hnízda.  Poštolky by to samy neudělaly a tak to jako obvykle bylo na nás. V sobotu dopoledne jsme vyměnili loňskou hnízdní bedýnkou za vyčištěnou (máme dvě stejné, které střídáme) a vyčistili také sousední koš. (Pokračování textu…)

Jak už to s příchodem jarní nálady bývá, o naši lodžii jeví zájem i další poštolky než ty „naše“ domácí. Dnes ráno využil jeden takový cizinec nepřítomnosti domácích k prohlídce lodžie i hnízdní bedýnky. (Pokračování textu…)

K začátku každé sezóny patří hra na honěnou s hrabošem, kterou pan poštolka hrává s paní poštolkou. (Pokračování textu…)

V pátek a sobotu jsme vytáhli a do lodžie opět nainstalovali kamery, které nesnášejí teploty pod bodem mrazu.  Hlavní rozdíl je v pohledu na bidýlka nad starým hnízdem. V zimním období jsme na ně namířili kameru 14, která jinak sleduje dění na zábradlí. (Pokračování textu…)