Sezóna 2023

„Naše“ poštolčata už není moc vidět ani slyšet a o rodnou lodžii už nejeví zájem. (Pokračování textu…)

Domácí poštolčata už zřejmě definitivně zmizela z naší ulice a vydala se objevovat svět. Poštolčata ale v naší lodžii vídáme stále. Nejsou to ovšem ta „naše“, ale cizí, neokroužkovaná. Včera ráno jedno takové přiletělo za za otcem poštolkou. (Pokračování textu…)

Domácí poštolčí pár teď, když jim skončily rodičovské povinnosti, tráví v naší lodžii daleko více času. Důvodů to má hned několik. Kromě toho, že posledních několik dní občas zapršelo a hodilo se tedy schovat před deštěm, poštolky nyní mění peří. (Pokračování textu…)

Dnes odpoledne se v naší lodžii objevilo poštolče. Tentokráte po dlouhé době poštolče okroužkované. Které z letošní šestky to bylo, není jisté. Podařilo se nám přečíst jen část čísla na kroužku (6501). Barva už se taky moc poznat nedala, ale vypadalo to jako zbytky modré. (Pokračování textu…)

V posledních dnech prší a tak domácí poštolčí pár tráví v lodžii více času. Dnes ráno se tu také chtělo schovat – nebo možná jen hledalo společnost – cizí neokroužkované poštolče. (Pokračování textu…)