Sezóna 2023

V posledních dnech jsme s našimi kamerami provedli několik změn. Tou hlavní je instalace nové kamery AXIS MK II I-CS pod hnízdní bedýnku za dveřmi do lodžie, odkud snímá prostor lodžie směrem k bidýlkům nad starým hnízdem. Nahradila na tomto místě starší kameru AXIS P1364, která musí trávit zimní období. když teploty klesnou pod bod mrazu, v interiéru (Pokračování textu…)

Sníh začal padat už včera a dnes povětšinou hustě chumelilo po celý den. „Naše“ poštolky se při svých návštěvách držely na závětrné straně. Nejprve přiletěl pan poštolka: (Pokračování textu…)

Na konci listopadu jsme poněkud zamíchali s rozmístěním našich kamer (viz Naše kamery nově). Jedna z našich nejstarších – AXIS M (2) – se přitom ocitla za oknem pod rorýsovníkem. (Pokračování textu…)

Dnes ráno se v naší lodžii objevila nová jedlička bělokorá. Vystřídala tu, co u nás plnila po několik let roli vánočního stromečku. ale nepřežila bohužel letošní léto.  Tak jako její předchůdkyně pochází z lesů  města Brna. (Pokračování textu…)

Když dnes začalo chumelit, schoval se „náš“ poštolčí pár raději do lodžie. Nejprve hned po poledni přiletěl pan poštolka a usadil se na bidýlku  (Pokračování textu…)