Návrat (paní) poštolky

Když už jsme si začínali myslet, že si „náš“ domácí sameček  našel novou samičku, objevila se domácí samička, ta s šedým ocáskem, kterou jsme tu neviděli od 13. srpna. Přiletěla v sobotu 7. září odpoledne těsně před pátou.

Sameček se s ní hlasitě přivítal a hned se vrhl do hnízdní bedýnky – zřejmě, aby jí ukázal, jak se v době její nepřítomnosti o hnízdo staral.

Po chvíli se objevil párek holubů, který měl namířeno do téže bedýnky, ale se dvěma poštolkami na bidýlku si netroufal a zůstal na zábradlí. Mladá poštolka, která se samečkem po celý týden sdílela lodžii ovšem takové zábrany neměla. Samečkovo chování k ní se ovšem změnilo. Vyrazil rázně proti ní jako by se neznali. Uchýlila se do koše pod zábradlím, odkud se ji domácí poštolčí pár snažil vykřičet až ji nakonec navrátivší se domácí samička zahnala.

Mladici nevyšel ani druhý pokus o návrat. Holubů si ovšem domácí pár nevšímal a tak se usadili na noc na bidýlcích u dveří zatímco domácí poštolčí pár strávil noc na opačné straně lodžie.

Máme tu tedy zpět domácí samičku. Kdoví, kde se toulala. Vše se vrátilo do starých kolejí.  Ráno se poštolky svolávaly na zábradlí a sameček se opět producíroval před samičkou na hnízdě, tentokráte na tom starém.

Jen ti holubi tu otravují, ale snad i jim poštolky ukáží, kde je jejich místo. Dnes večer se domácí poštolčí sameček totiž rozhodl přespat na bidýlku u dveří. Holubi byli ovšem toho názoru, že to jejich posed, ale tentokráte to opravdu přehnali. Vrkání na podlaze lodžie jim ještě prošlo, ale zabrat si místo, které si k nocování vybral poštolčí sameček, to už bylo příliš…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..