Něco je v nepořádku

Od nedělního incidentu se u nás v lodžii leccos změnilo. Když se večer snažil sameček vlétnout do lodžie, aby v ní jako obvykle strávil noc na bidýlku nad novým hnízdem, samička ho zahnala. zkusil to celkem třikrát, pokaždé se stejným výsledkem.

Následující den samička bedlivě hlídala lodžii. Jakmile nějaký soukmenovec letěl kolem, hned se objevila a hlasitě prozpěvovala. Večer pak sameček nedopadl o mnoho lépe než v neděli.  Podařilo se mu sice na bidýlku přistát. Samička mu nejprve z opačné strany lodžie přilétla něco rozčileně sdělit a pak se na chvilku vrátila na své bidýlko. Pak ale na samečka nalétla, srazila do z bidýlka a ještě pronásledovala na podlaze, takže nakonec odletěl.

Nepochodil (u poštolek by se možná mohlo říkat nepolétl) o nic lépe ani dnes po ránu. Je otázka, jak dlouho ho to ještě bude bavit.

My, lidé domácí, se marně dohadujeme, co se vlastně stalo a děje. Zářijový nápadník se samičce něčím znelíbil? Je to jiný sameček? Máme tu od nedělního incidentu jinou samičku?

Poslední možnosti by nasvědčovalo to, že se urputně snaží dostat do obou nejhořejších polic, které jsou těsně pod stropem a opravdu v nich moc místa pro opeřence velikosti poštolky není….

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..