Pohřešovaná poštolka

Pohřešuje se poštolčí samička. Od úterka 3. července se tu neukázala. Alespoň pokud můžeme věřit záznamům z kamer a vlastnímu pozorování. Jejímu zmizení předcházela řada dnů, kdy měla evidentně potíže se zásobováním mláďat potravou. Stav nouze trvá vlastně už od neděle 24. června, kdy se sameček začal objevovat pouze v noci, až ho nakonec 29. června zřejmě definitivně zahnala. Poslední den, kdy se zde samička objevila byl zvláštní i tím, že čtyři hraboše, které tehdy poštolčatům předala,  přinesla během pouhých dvou hodin (11:55, 12:29, 12:52 a 13:55).

Naivně jsme se domnívali, že je to náznak zlepšení zásobovací situace. Bylo tomu přesně naopak…

Poštolčata už naštěstí dokáží zkonzumovat to, co jim na místo maminky předložíme. Zároveň ale hlasitě křičí na každého kolemletícího opeřence v marné naději, že od něj něco vyloudí.

Je nám ale jasné, že dlouho to takto nepůjde. Nechceme ovšem převoz do záchranné stanice uspěchat. Mohlo by to totiž také dopadnout stejně jako loni v Curychu (Happy End für sechs Zürcher Turmfalken). Moc velký happy end to tehdy nebyl, protože poté, co  poštolčata odvezli se objevili opět v hnízdní budce jejich rodiče…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..