Nahoře, dole nebo někde úplně jinde?

Sameček, který zde naposledy marně hledal samičku 1. dubna, se snad po polednách opět objevil se samičkou v patách.

Prožili spolu rušné odpoledne a vypadá to opravdu, že zřejmě půjde o vážnou známost, i když žádné dárky pro samičku jsme ho zatím přinášet neviděli.  Alespoň pro dnešní odpoledne se tak ukázalo, že jsme poslední dvě kamery hned po velikonocích nenainstalovali nadarmo. Ta prvá (AXIS M1014), v pořadí sedmá, je umístěna v krabici v policích u dveří a snímá celou šířku zábradlí:

Druhá (AXIS 207 MW), v pořadí osmá,  snímá tak jako po předešlých 11 sezón staré hnízdo za skříňkou shora.  A světe div se, samečkovi se tam podařilo dnes vylákat samičku:

Je to poprvé od vloni ukončené přestavby lodžie, kdy o staré hnízdo projevil poštolčí pár zájem. Scházeli se ovšem také v bedýnce pod bidýlky u dveří:

Zatím se zjevně ještě nerozhodli, které místo by bylo nejlepší pro založení hnízda. Mohou si ostatně vybrat nějaké jiné, dokonalejší místo. Třeba tam, kde bydlí sameček a kam za ním dnes večer samička zřejmě odletěla na noc. Je to po oné mrazivé březnové vichřici další letošní noc, kterou tráví někde mimo naši lodžii. .. Nezbývá nám než počkat, co přinesou další dny.

Z toho dnešního rušného odpoledne jsme vybrali i několik videozáznamů. Na další se můžete podívat ve foto a videoarchivu sezóny 2018.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..