Velikonoční vejce

U nás zřejmě velikonoční vejce poštolky ani brhlíci nestihnou. V Blatné už je ale mají. Jak se ukázalo na čerstvě znovuspuštěném přenosu z hnízda na budově domova mládeže při SOŚ, mají dokonce vejce dvě.

Ještě ráno byla vejce tři, tak jak ostatně uvádí i záznam z 24.3.2018 v historii hnízda na stránce s přenosem (http://www.student.blek.cz/kamera).  Těžko říci, co se vlastně stalo a děje, proto archivované starší snímky jsou nasnímány a uloženy v hodinovém intervalu. Každopádně určitou naději co do velikonoční snůšky vajec poštolčích tato vejce v Blatné dávají.

 

Poznámka:
Velmi časná snůška není v Blatné poprvé; první vejce zde bylo sneseno již 22. března v roce 2015 (viz. Velikonoce se blíží).

Související příspěvky:

Jedna odpověď na “Velikonoční vejce”

  1. Vejce v Blatné byla nejspíše pozůstatkem druhé snůšky roku 2017, o nichž ZO ŠOP Blatná informuje tako: „V roce 2017 kromě vyvedení 6 dalších mladých došlo i ke DRUHÉMU HNÍZDĚNÍ. Šest mláďat z první snůšky bylo vyvedeno a okroužkováno, ale souběžně s vyváděním došlo ke snesení 3 dalších vajec, která se měla vylíhnout zhruba v polovině července, ale přestože samice i samec poctivě seděli, k vylíhnutí nedošlo (vejce asi nebyla oplozena) a tak zhruba týden „po termínu“ už sezení dospělé poštolky zanechaly.“ (http://www.csop.cz/blatna/postolky.php)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..