Co se děje (tu i) onde

I když už tu máme pozdní podzim, tak se občas díváme, co se děje na v místech, z nichž je stále přenášen online přenos z poštolčích hnízd.  Jejich přehled si vedeme na stránce Falco tinnunculus online, kde si je z tabulky tam zveřejněné můžete vyfiltrovat zadáním textového řetězce „on+“ do hyhledávacího fulltextového okna. Kamer dosud běžících, kde lze poštolky zahlédnouti je aktuálně 25 z celkem podchycených 94 lokalit. Nutno přiznat, že většinou se na nich mnoho neděje., i když například v Birminghamu, podobně jako v naší vlastní lodžii, poštolka pravidelně přespává.

Výjimkou je kamera lucemburská, kde budku,  v níž již několik let hnízdí poštolky, nejenže pravidelně navštěvuje poštolčí pár, ale tři kamery, které ji sledují pravidelně zachucují další pravidelné denní i noční návštěvníky:

  • Již zmíněné poštolky:

  • Nocující sovu pálenou:

  • Sýkorky:

  • Straky:

Pravidelně nocující poštolu a občasné návštěvy poštolčího samečka bychom měli i u nás. Rovněž tak sýkorky, ale straku jsme neviděli od její první a poslední návštěvy v roce 2012  a o sovách si můžeme nechat zde na předměstí pouze zdát…

Nejspíše také nemůžeme počítat s navštěvníkem, kterého lze aktuálně zastihnout v polském Wloclawku:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..