Poštolčí tragedie v Zurichu

Díky přímým přenosům z hnízd nahlížejí lidé důvěrně a zblízka do soukromého života ptáků. Tento život se bohužel neobejde bez menších či větších tragedií. K těm velkým patří ztráta jednoho z ptačích rodičů. V době, kdy ještě sedí na vejcích, to znamená prakticky konec i pro vejce. Zbývající rodič se muže poohlédnout po novém partnerovi, jako se to stalo vloni v anglickém Dorsetu (zpráva Western Gazette).

Letos se asi na týden ztratil online přenos ze švýcarského Zurichu (kamera Zurich-Altstetten).  Po obnovení provozu byla vejce pryč a protože ke kameře nejsou dostupné žádné doplňující informace, nebylo jasné, co se vlastně stalo. Na FB stránkách fanoušků poštolek dalšího hnízda, které je v Zurichu online sledováno, se v diskusi objevil snímek, který bohužel vše objasňuje. Přenos byl přerušen poté, co samička uhynula přímo na hnízdě. I to se v poštolčím životě stává. Hnízdění nejsou jen krásná zrzavá vejce a ochmýřená klubíčka poštolčat…

Pozn.: Na úskalí přenosů z ptačí hnízd bez potřebných informací pro sledující diváky obecně upozorňuje zpráva na stránkách České společnosti ornitologické On-line přenosy z hnízd – ano či ne?.

Odkazy na online přenosy hnízdění „cizích“ poštolek pro sezónu 2016.

Související příspěvky: